گروه خبري : مطالب جدید
تاريخ انتشار : 1396/07/18 - 21:23 كد :145
رانندگان و دیابت

به سایت مرکز طب کار، کار و سلامت خوش آمدید.

بیماریهای شایع رانندگان تاثیر مستقیم بر سوانح جاده ای و عوارض آن دارند، لذا کنترل مناسب آنها نه تنها برای خود راننده بلکه برای سایر افراد ضروریست. مهمترین این بیماریها بیماری دیابت یا اصطلاحا همان مرض قند میباشد. دیابت بیمار جدیست و فقط با آزمایش خون قابل تشخیص است گرچه گاهی ممکن است علائم بیماری هم دیده شود. پرنوشی، پرخوری و پرادراری از علائم اصلی بیماریست. اختلالات کلیوی، اختلالات بینایی و مشکلات عروق و اعصاب دست و پا، مشکلات گوارشی از عوارض دیابت کنترل نشده میباشند.

قند خون ناشتا یا FBS از جمله آزمایشاتی است که برای معاینات رانندگان انجام میشود. این مقدار اگر زیر 100 باشد طبیعی است. اگر بالای 126 باشد دیابت است. فاصله بین 100 تا 126 یک مرحله هشدار است. این مرحله لزوم توجه بیشتری را میطلبد. اگر قند خون در این محدوده باشد، رعایت رژیم غذایی، ورزش و کاهش وزن لازمست.

اگر راننده ای دیابت قطعی داشته باشد یا اگر قند خون در آزمایشاتی که برای صدور کارت سلامت صورت میگیرد بیشتر از 126 باشد HbA1C نیز اندازه گیری میشود. بسیاری از رانندگان به HbA1C اصطلاحا قند خون سه ماهه میگویند.

قند خون ناشتا یا FBSمیزان رعایت رژیم غذایی کم شیرین را در روز قبل نشان میدهد. اما HbA1Cمیزان رعایت این رژیم را در سه ماه قبل نشان میدهد. بنابراین برای تعیین کنترل یا عدم کنترل دیابت HbA1Cآزمایش مهمیست. طبق دستورالعمل کشوری صدور کارت سلامت رانندگان، بر اساس میزان FBS و HbA1C، میتوان تعیین کرد که آیا میتوان برای راننده کارت سلامت صادر کرد یا نه؟ و اگر میتوان کارت صادر کرد مدت اعتبار این کارت چقدر است؟

برای اطلاعات بیشتر میتوانید به آرشیو مقالات همین سایت مراجعه کنید. مقاله ذیل نوشته دکتر مریم ملک و همکاران

Medical risk factors of Diabets melitus among profissional drivers

همچنین مطلب دستورالعمل نحوه اجرایی معاینات پزشکی و ضوابط صدور کارت سلامت رانندگان در آرشیو مطالب همین سایت برای اطلاعات بیشتر مفید است.

مطلب مفید دیگر در این رابطه پاورپوینت دیابت و شغل در آرشیو مطالب همین سایت میباشد.

برچسب ها : رانندگان و دیابت