گروه خبري : مطالب جدید
تاريخ انتشار : 1396/04/12 - 21:32 كد :93
موسیقی حین کار

به سایت مرکز طب کار- کار و سلامت خوش آمدید.

یکی از روشهایی که به ویژه در سالهای اخیر در محیطهای کاری کشورهای پیشرفته متداول شده است پخش موسیقی برای افزایش عملکرد شغلی و تاثیر مثبت در روحیه کارکنان هنگام کار است. علت استفاده از این روش آن است که موسیقی باعث میشود دوره های ملالت و خستگی کاهش پیدا کند و کارکنان هشیار بمانند.

در سال 1996 بیش از هزار سازمان، مشترک برنامه خاص پخش موسیقی برای کارکنان و مشتریان خود شدند. به این نوع موسیقی ویژه موسیقی بالابر یا موزاک گفته میشود.

استفاده از موسیقی هنگام انجام دادن کار در بسیاری از کشورها متداول شده است. اما در مورد محرک یا اثربخش بودن آن، تردیدهایی وجود دارد. به طور کلی نتایج تحقیقات در تایید این نکته این است که کارکنان از شنیدن موسیقی در محل کار خود لذت میبرند و معتقدند با شنیدن موسیقی در محل کار خود لذت میبرند و معتقدند با شنیدن موسیقی در هنگام کار، بر میزان تولید آنان افزوده میشود. واقعیت این است که تحقیقات جامع و دقیق درباره آثار واقعی موسیقی در تولید، اندک است. اما نتایج کلی همین تحقیقات محدود نیز در تایید مطلوب بودن پخش موسیقی هنگام کار بوده است. برای پی بردن به احساسات کارکنان درباره پخش موسیقی به هنگام کار، تحقیقات زیادی صورت گرفته است. اکثر این تحقیقات نشان میدهد که تقریبا دوسوم کارگران و کارمندان ترجیح میدهند به هنگام کار، موسیقی نیز پخش شود. یک سوم بقیه نیز اظهار کردهاند استفاده یا عدم استفاده از این روش برایشان زیاد فرقی نمیکند.

موسیقی میتواند کارگران را از بی حوصلگی، سستی و خمودگی بیرون بیاورد. بین تعداد اتفاقات غیرمنتظره در کارخانه هایی که موسیقی پخش میکنند و کارخانه هایی که موسیقی پخش نمیکنند، تفاوت زیادی دیده نشده است.

در کشور ما نیز استفاده از موسیقی و ریتم در زمان کار رواج داشته و دارد. از جمله آن خواندن دسته جمعی در هنگام شالی کاری در شمال کشور یا در هنگام قالیبافی است.

·      در کارهای تکراری اثر موسیقی بسیار مثبت تر است.

·      بین سن و علاقه به موسیقی رابطه معکوس وجود دارد.

WWW.WHO.INT